Izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu

Izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola von Cramon, dobila je odgovor Njemačke, zemlje koja predsedava EU, u vezi sa njenim pismom kojim se traži ukidanje viza za Kosovo, koje je poslala zajedno sa još nekoliko evropskih poslanika u kom se navodi da neke zemlje nisu zadovoljne...

Von Cramon je putem Twitter poruke objavila da je od njemačkog ministra unutrašnjih poslova dobila odgovor na pismo koje je poslala u junu.

Kako objašnjava, u odgovoru sekretar priznaje da neke zemlje nisu zadovoljne i da bi se Evropska komisija ponovo trebala izjasniti o ovom pitanju.

„Dobila sam odgovor od njemačkog sekretara unutrašnjih poslova za viznu liberalizaciju za Kosovo u pismu koje sam poslala u junu. U pismu se priznaje da neke države članice nisu bile zadovoljne i opet je red da Komisija da odgovor. Ali zašto se gubi vrijeme“, napisala je ona.

Prema njenim riječima, sva tri zahtjeva su ispunjena ranije, i ništa se nije promjenilo.

Von Cramon je još jednom istakla da Kosovo zaslužuje viznu liberalizaciju i pozvala Njemačku da se više angažuje.

„Sva tri uslova su ispunjena ranije i ništa se nije promjenilo. Savjet dobija na vremenu koristeći birokratiju. Njemačko predsjedništvo mora da pokaže više liderstva, i da razriješi sumnje“, napisala je Viola von Cramon.

Izvor: RTK2