Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fitim Uka optužio je vladu na čijem je čelu Avdullah Hoti da je nesposobna da upravlja pandemijom koronavirusa i da vodi pregovore sa Beogradom koji će, kako je ocjenio, štetiti Kosovu.

Uka je u Specijalnom izdanju na Televiziji Klan Kosova rekao “da se za ovu vladu može govoriti samo o tome kako se pandemijom ne sme upravljati”.

Kada je došla ova ilegalna vlada, rekli su da će vršiti masovne testove, ali nismo videli masovne testove, rekao je on i upozorio da je posljednji trenutak za razmišljanje.

"Ova vlada nije uspjela sa planom masovnog testiranja. Ispitivanje treba udvostručiti. Još uvijek ne znamo broj zaraženih na terenu. Imamo problema čak i sa potvrdom pozitivnih testova koje dobijamo i zbog toga bi trebalo da pokažemo prstom na tu ilegalnu vladu ", kazao je Uka.

Prema njegovom mišljenju aktuelni ministar zdravlja Armend Zemaj ne može se uporediti sa bivšim ministrom Arbenom Vitijom.

"Vitia je uspio da se dobro izbori sa pandemijom”, rekao je Uka koji je, kako je naveo skeptičan u pogledu početka nove školske godine.

"S pravom sam skeptičan, ono što se dogodilo sa ovom vladom umesto da poveća budžet za obrazovanje smanjen je za 2,5 miliona eura. Još uvijek ne znamo kako će nastava početi 1. septembra i nemamo analizu kako se planira početak nove školske godine”, rekao je on.

Ocjenio je da je "trenutni plan pogrešan jer nemaju sve škole istu infrastrukturu za početak nove školske godine”.

 Uka je Hotijevu vladu nazvala beznadežnom jer su, prema njegovim riječima, svi propusti načinjeni tokom ova dva mjeseca njenog rada.

"Hotijska vlada je beznadežan slučaj, na vlast je došla glasovima obezbeđenim u ponoć i glasovima srpske liste”, rekao je on.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom i septembarskom sastanku u Vašingtonu Uka je rekao da “nije jasno šta bi se tamo moglo dogoditi i ne zna se kakvu agendu imaju.

“Oni su nespremni da tamo vode dijalog i to će štetiti Kosovu”, rekao je on.

 Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova