Odmah imenovala nove

Vlada Kosova je na današnjoj sjednici da razriješila dosadašnje članove privremenih odbora u četiri javna preduzeća i imenovala nove, prenosi Koha.

U saoštenju za medije Vlade navodi se da su razriješeni privremeni odbori RVC "Priština", Centralnog javnog preduzeća "Ibar-Lepenac", KEK-a i RVC "Hidroregioni Jugor" Prizren, koji su imenovani za vrijeme vlade Albina Kurtija.

Kako se dodaje, na današnjoj sjednici Vlada je imenovala nove članove privremenih odbora u tim preduzećima.

Za predsjednika odbora RVC "Priština" postavljen je Labinot Dedushi, dok su za članove odbora u tom preduzeću imenovani Agim Miftari, Arlind Haziri i Linda Spahiu.

Za predsjednika odbora "Ibar-Lepenac" imenovana je Marigona Handija, a za članove Enver Rrustemi, Dejan Radojković  i Aferdita Lumnica.

U KEK-u je za rukovodioca odbora postavljen Hisen Fazliu, dok su novi članovi Egzon Berisha, Petrit Ibraj i Fatime Grajqevci.

U privremeni odbora "Hidroregioni Jugor" imenovani su Zambeze Guraxhiu, za predsjednika, a članovi odbora su Edmond Hoxha, Mirzet Džogović i Agron Shala.

Sjednica vlade održana je elektronski, jer je premijer Avdullah Hoti pozitivan na koronavirus i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore