Danas 32. žrtva koronavorusa

Na infektivnoj klinici se od COVID-19 trenutno liječe 32 pacijenta, od kojih je 12 na kisoničkoj terapiji i oni su smješteni u jedinici za intenzivnu negu. Dvoje od njih je u teškom stanju i priključeni su na mehaničku ventilaciju.

Naime, na odjeljenju za intenzivnu negu Klinike za infektivne bolesti univerzitetsko kliničko-bolničkog centra Kosova u Prištini, od posljedica COVID-19, preminuo je 71-godišnji pacijent iz Prizrena.

On je 32. žrtva koronavirusa na Kosovu, čije je testirane i liječenje usledilo u Prištini, a primljen je 5. juna. On je kao i svi ostali preminuli imao prateće bolesti.

U poslednja 24 sata registrovano je 58 novih slučajeva inficiranja virusom korona na Kosovu i radi se o naglom skoku, zbog čega je ministar zdravlja na jučerašnjoj konferenciji za medije upozorio na mogućnost da se vrati dio vanrednih mjera, dok je premijer Avdullah Hoti situaciju opisao kao „alarmantnu“.

Novi rezultati očekuju se večeras.

Na Kosovu je za posljednjih sedam dana ukupno 226 novoinficiranih koronavirusom, a među inficiranim su zaposleni Pošte Kosova, KEK-a, banaka i zdravstvenih ustanova.