PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Pacijentkinja iz Orahovca, koja je već neko vrijeme bila u teškom stanju, preminula je danas, čime se broj smrtnih slučajeva na Kosovu, uslijed pandemije izazvane koronavirusom, popeo na 29, prenosi Koha.

Preminula je prema izvještajima Nacionalnog instituta za javno zdravlje imala i druge prateće bolesti.

Klinika za zarazne bolesti saopštila je da je riječ o pacijentu H.E. (1957) iz opštine Orahovac.

"Pacijent je primljen na Kliniku za zarazne bolesti 03.05.2020. godine u teškom stanju, prethodno potvrđen na kovid-19 i neke druge prateće bolesti. Ovo je 29. smrtni slučaj na Kosovu zbog virusa kovid-19" navodi se u saopštenju i dodaje da je to 18. osoba koja je od koronavirusa preminula na toj Klinici.

Da je 63-godišnja žena iz Orahovca koja je liječena na Klinici za infektivne bolesti preminula danas, potvrdio je gradonačelnik Orahovca, Smajl Latifi.

"Pacijent koji je već nedjelju dana bio hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti i koji je imao i drugih zdravstvenih problema preminuo je", rekao je Latifi za Express.

Od 13. marta, kada su potvrđeni prvi slučajevi koronavirusa, broj zaraženih na Kosovu dostigao je 895, od kojih je 657 izliječeno, dok je broj umrlih dostigao 29, podsjeća se u tekstu.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore/info-ks.net