Član Predsjedništva LDK

Član Predsjedništva LDK Florian Dushi izjavio je povodom nominacije Avdullaha Hotija za premijera da je on spreman da preuzme odgovornost, a da je stav Vjose Osmani da ona tu funkciju ne bi prihvatila i da joj je bila ponuđena, piše Gazeta Express.

"Osmani ne bi prihvatila mjesto premijera, pa smo prešli na sljedeću opciju. Među onima koji su nominovani za premijera bili su Lutfi Haziri, koji izgleda da nije zainteresovan u ovoj fazi, zatim Kujtim Shala, koji takođe nije bio zainteresovan, ali je Avdullah Hoti bio voljan da preuzme odgovornost“, rekao je Dushi.

Mislim da LDK ima vrlo stabilan položaj u pogledu glasova koje očekuje da dobije, napomenuo je Dushi i dodao da će za formiranje vlade glasati više od 60 poslanika.

Dushi je rekao da su zajedno sa dva koaliciona partnera vrlo brzo postigli dogovor i da nikada nisu prevarili biračko tijelo LDK.

"Vrlo brzo smo se dogovorili o programu sa Pokretom Samoopredjeljenje, ali tada smo imali probleme sa usaglašavanjem nekih stavova. Moramo razumijeti naš parlamentarni sistem i potrebe koalicije“, rekao je Dushi i dodao da LDK nikada nije zloupotrebila stav PS.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express