Poslanica Demokratske partije Kosova

Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu izjavila je danas da bi vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia podneo ostavku nakon tragične smrti mladića iz Gnjilana u Studentskom centru u Prištini ali da sadašnji premijer Kosova Albin Kurti to nije dozvolio.

Musliu je u emisiji "Frontal" na prištinskog televiziji T7 istakla da je nakon smrti Agona Musliua u Studentskom centru u Prištini, gdje je bio smješten u karantinu, ministar Vitia hteo da podnese ostavku. Prema njenim riječima, Kurti mu to nije dozvolio.

"Vitia bi podneo ostavku nakon Agonijevog samoubistva u Studentskom centru, ali Kurti mu to nije dozvolio. Moramo priznati da je Vitia tokom ovog perioda stekao određenu popularnost, stoga bi njegova moralna ostavka još više podigla njegov autoritet i njegova popularnost predstavlja problem Kurtiju", poručila je Musliu.

Mladić iz Gnjilana Agon Musliu (26) skočio je sa zgrade Studentskog centra u Prištini, gdje je bio u karantinu.

Roditelji mladića su za smrt sina optužili v.d. premijera Kosova Albina Kurtija, v.d. ministra zdravlja Arbena Vitiu i v.d. ministra unutrašnjih poslova Xhelala Sveçlu jer nisu prihvatili zahtjev porodice da mladić bude u kućnoj izolaciji a ne u Studentskom centru u Prištini nakon što se vratio iz inostranstva.

Izvor: Gazeta Express, RTK2