Lider Demokratske partije Kosova

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veseli izjavio je danas, prije odluke Ustavnog suda, da ne podržava ni vladu Albina Kurtija, ni vladu Avdullaha Hotija, uz ocjenu da je vlada Hotija nastavak Kurtijeve vlade, te da su obje vlade prevara i nastavak manipulacije, prenosi Lajmi.

"DSK i Samoopredjeljenje su bili koalicija obmana i napustili su zemlju u najgorim trenucima pandemije. Godinama su utvrđivali, ali nisu imali ni uma ni političkog stava u onome što su izjavljivali. Sudili su nam, posebno PDK-u i uskraćivali sva dostignuća. Previše su manipulisali građanima", ocjenio je lider PDK za emisiju Balkanski razgovori na Evronews Albanija.

Prema njegovim riječima, izrazili su očekivanja da će Kosovo učiniti "rajem", ali nisu uspjeli, jer, kako je naveo, pored obmane nisu imali ni spremnosti ni hrabrosti.

"Ova 'koalicija nade' kako su je nazivali završila je u sramoti. Sada se, pored problema sa pandemijom i problem ekonomije produbljuje", naglasio je Veseli.

Govoreći o novoj vladi, poručio je da je vlada Hotija nastavak Kurtijeve vlade i dodao da su obe vlade prevare i nastavak manipulacije.

"Bilo da se radi o Kurtijevoj ili Hotijevoj vladi, to je prevara, to je nastavak manipulacije koja se završava neuspjehom. Kosovo je teško oštećeno kao nezavisna i suverena država. Oni su Miloševićevog portparola učinili herojem humanizma", naglasio je Veseli.

Dodao je i da je vršilac dužnosti premijera Albin Kurti, lošim upravljanjem, odnose između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država stavio na najnižu lestvicu.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi