Dvije poslanice iz Prizrena

Prijedlog o pokretanju izglasavanja nepovjerenja vladi Albina Kurtija od strane Demokratskog saveza Kosova uz podršku opozicionih partija, sinoć je oborena Vlada Kosova.

Međutim na osnovu svih naslova u medijima, ovaj prijedlog nisu podržale dvije poslanice iz Prizrena, iz redova Parlamentarne grupe 6+, Zikreta Aliti iz bošnjačke partije Nove demokratske stranke i Fidan Brina Jilta iz turske KDTP.

Televizija Prizreni je kontaktirala poslanice Parlamentarne grupe 6+, Zikretu Aliti i Fidan Brina Jilta, koje su izjavile da nisu glasale za obaranje Kurtijeve vlade i demantovali vijest koja kruži medijima da su one bile za izglasavanje nepovjerenja vladi Albina Kurtija.

Tri zastupnika LDK, Vjosa Osmani, Haxhi Avdyli i Ardian Shala, glasali su protiv izglasavanja nepovjerenja vladi, dok je Fikrim Damka bio suzdržan.

Inače, za izglasavanje nepovjerenja vladi objavljeno je da su glasala 82 poslanika, od 117 koliko ih je bilo prisutno u sali, dok su 32 poslanika glasala protiv, a jedan od njih je bio suzdržan.