Predsjednik Demokratske stranke Kosova

Predsjednik opozicione Demokratske stranke Kosova (PDK) Kadri Veseli, zatražio je od premijera Albina Kurtija, da objasni svoje stavove u vezi sa taksama na srpske i proizvode iz BiH, i poručio mu da bude jasan i da ne izbjegava odgovornost manipulacijama.

Veseli je na svom Facebook profilu napisao da je rasprava koja se u javnosti vodi o taksama Kurtiju potrebna za manipulisanje, izbjegavanje donošenja odluka i odgovornosti, kao i kršenje predizbornih obećanja datog gradjanjima, ali i nedostatka hrabrosti u odlučivanju.

"Ovih dana se ozbiljno problematizuje pitanje taksi i susret Kurtija sa predstavnicima Srbije", napisao je Veseli i dodao da je riječ o predrasudama i standardu koji je Kurti sam sebi postavio.

Veseli kaže da je to način da Kurti manipuliše i izbegava donošenje odluka, što, kako kaže, Prištini u ovom trenutku nije potrebno.

Ovakav pristup Kurtija, kaže Veseli, odgovara samo premijeru i ne riješava nijedno pitanje od interesa za građane.

- Čak i igranje sa zahtevima međunarodne zajednice koristi da bi ublažio odgovor na zahtjeve opozicije po pitanju taksi i nastavka dijaloga - naveo je Veseli i istakao da bi, kako kaže, "premijer trebalo da bude jasan, bez odlaganja i manipulacija".