Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera

Za sedamnaestogodišnjeg Iliju Ivića, rođenog u opštini Gračanica, šira javnost prvi put je čula ne zato što je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera na Kosovu, već zato što je pozvan u fudbalsku reprezentaciju Kosova, piše N1.

"Pritisak je veliki, ali ja sve to gledam sportski, kroz fudbal. Želim da napredujem što ću pokazati na terenu i vidjeće se sve. Neko svakako ceni moj rad, a što se tiče politike, uopšte me ne dotiču komentari, razne smicalice. Ja samo želim da napredujem, da igram fudbal i to je to", rekao je Ivić za N1.

Ovaj medij navodi da isto žele i Ilijini roditelji, uprkos tome što je njegova majka Tanja ostala bez posla.

Ona je za Za Glas Amerike rekla da je zvaničan razlog za otkaz u kulturno-prosvetnom centru u Gračanici, tehnološki višak. Nezvanično joj je, dodaje, rečeno da je razlog upravo poziv njenom sinu da nastupi u reprezentaciji Kosova.

Ističe da joj je teško da o tome govori ali da smatra da nisu pogrešili.

“Kada mogu pojedini ljudi da rade u kosovskim institucijama, počevši od poslanika, pa nadalje do najnižih instanci, smatram da nismo zaista ništa pogrešili i da želimo da pružimo maksimalnu podršku. Ovo je sport, ovo nije politika", kazala je Tanja Ivić za Glas Amerike. Sličan epilog očekuje i Ilijin otac.

Sportski direktor prištinskog kluba Arbnor Morina "Flamurtari" objašnjava da je za Ivića taj klub bio logičan izbor jer je u njemu počeo da igra kao dijete, da bi potpisao profesionalni ugovor i stigao do prvog tima.

"Momci su ga prihvatili odlično, on je vaspitan momak, ali mislim da uplitanje politike u sport je nešto što ne bi trebalo da se desi", kaže Morina i dodaje da je sport univerzalna vrijednost i nije ničija svojina.

"Niko nema pravo da bilo koga sputava u svom razvoju i svojim snovima", dodaje Morina.

Izvor: Kosovo Online/N1 Info