Predsjednik Kosova

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi poručio je, nakon vijesti da je Specijalni sud pozvao bivšeg člana OVK lidera PDK Kadrija Veselija na saslušanje, da nema suda, nema tendencije ili izmišljotine koji mogu da ugroze Veselija i njegovu borbu za oslobođenje.

"Sudbinu dugogodišnjeg zatočeništva i vladavine nad narodom Kosova od strane Srbije zauvijek je promjenila OVK i angažman mladića i žena koji su se pridružili OVK u borbi za slobodu i nezavisnost", napisao je Thaçi na Facebook profilu.

Naša borba za slobodu je najčistiji, najpravedniji i najplemenitiji cilj koji narod u svojoj historiji može da ima, podvukao je predshednik Kosova.  

"Imao sam veliku čast da kontinuirano putujem sa Kadrijem ka slobodi Kosova i od početka i na svakom koraku sam se osjećao ponosnim na njegov neumorni rad i posvećenost u posljednje tri decenije. Nema sumnje da su Veseli, kao i desetine bivših boraca OVK, koje je već pozvao Specijalni sud, imali najviši patriotski, politički i vojni moral", napisao je Thaçi.  

Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji bi mogao da umanji čisti rat OVK, istakao je Thaçi.

"Suočavanje sa tim zahtjevima trajno će zapečatiti dostojanstvo OVK i trajno diskreditovati i poništiti štetne izmišljotine. Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji može ispisati historiju i izjednačiti žrtvu sa agresorom“, zaključio je Thaçi.  

Izvor: Kosovo Online