Poslanik Samoopredeljenja

Poslanik Samoopredeljenja Xhelal Sveçla izjavio je da je Demokratski savez Kosova (LDK) kandidovanjem Vjose Osmani za premijera pokazao da ne želi predizbornu koaliciju sa Samoopredjeljenjem.

„Samoopredjeljenje je dalo sve od sebe, ne prejudicirajući čak ni ime kandidata za premijera, tako da bi Samoopredjeljenje i LDK sve odlučivali zajedno, ali nekoordiniranom i podmuklom odlukom da se najavi kandidat za premijera, LDK je pokazao da ne želi predizbornu koaliciju,”- napisao je Sveçla na svom Facebook profilu.

„Ovo ponašanje LDK traje već godinu dana, sa oklijevanjem i neiskrenošću, uprkos transparentnim i javnim pozivima Samoopredjeljenja za saradnju. I upravo je ta podmuklost LDK uticala da imaju manju podršku za 10 odsto u roku od godinu dana,”- ocjenio je on.
Sveçla je izrazio nadu da će LDK održati barem riječ i da će sami izaći na izbore, javlja “KlanKosova”, prenosi Kosovo-online.

"Narod je doneo odluku o promjeni. Samoopredjeljenje će predvoditi, Albin Kurti koji je najglasaniji političar sa najvećom podrškom,"- kazao je on.