Specijalni sud za Kosovo

Nakon poziva Ramushu Haradinaju, Jakupu Krasniqiju, Bislimu Zyrapiju i Sokolu Bashoti, Kancelarija specijalnog tužioca "zakucaće na vrata" još najmanje 10 pripadnika OVK, piše danas Gazeta Express, dodajući da će se sa ovim novim pozivima broj ispitanih koji su članovi Udruženja veterana OVK popeti na oko 80.

Kako navodi ovaj portal Hag će ovog ljeta biti glavna destinacija bivših pripadnika OVK koji će dane provesti u prostorijama Kancelarije specijalnog tužioca u ovom gradu.

Do sada je pozive od ove institucije dobilo 70 osoba, navodi Gazeta Express, a kako su im saopštili iz Udruženja veterana OVK među osobama koje će ovog petka takođe dobiti pozive za saslušanje "nema poznatih lica".

"Oko 70 poziva Specijalnog suda su predati bivšim vojnicima. Međutim, sa najnovijim pozivima, taj broj će porasti na 80. Novi pozivi biće udeljeni u petak. Oni će samo to objaviti. Nema poznatih lica među onima koji će biti pozvani na saslušanje u petak", rekao je za Gazetu Express Hysni Gucati.

Gucati navodi i da su osobe koje će primiti pozive članovi Udruženja veterana OVK, kao i da ima osoba koje su članovi, ali koji ovom Udruženju nisu prijavili da su dobili pozive.

"Dosta veliki broj poziva će stići u petak, ali ne znam tačan broj. Samo mogu da kažem da je najmanje 5-10 poziva. Nekoliko njih se javilo ovim Specijalnim vijećima kako ih zovu, neki treba da idu tamo. U međuvremenu ima i onih koji su otišli i nisu nam se uopšte javili. To su vojnici OVK i ratni veterani, ali nisu ljudi koji su na položajima i koji su poznati u javnosti", navodi Gucati.

Dok je broj pozvanih na ispitivanje koji su članovi Udruženja veterana OVK oko 80, broj ukupno ispitanih do sada, prema spekulacijama u medijima je oko 300, dok će ukupno biti ispitano 400 osoba.

Izvor KoSSev/Gazeta Express