Sastanak Predsjedništva Skupštine nije uspio nakon bojkota LDK i VV. Čak je i opozicija spremna za sutra podnijeti zahtjev za rušenje vlade.

Šef Parlamentarne skupine LDK Avdullah Hoti izjavio je kako ne može biti pozvana sjednica sa manjinskom koalicijom.

"Sjednice Skupštine ne mogu se pozivati jer sve tačke od septembra prošle godine su u jednoj maratonskoj sjednici. Nema svrhe pozivati takve sjednice. Izražavamo stajalište da smo spremni sjesti kako bismo izvukli zemlju iz ove krize. A to je sjesti i odrediti datum izbora", rekao je Hoti.

Dok je poslanica VV-a Albulena Haxhiu izjavila kako je opozicija napustila sastanak predsjedništva Skupštine zbog arogancije predstavnika manjina ili PAN-a.

"Jedino rješenje su izbori. Opozicija odbija nastaviti kao da se navodno ništa nije dogodilo i pored skandala i političkih odluka. Još sutra da se preda zahtjev za rušenje vlade, bez obzira na to imamo li 61 potpis ili ne. Izbori su jedina prilika za izlazak iz krize", rekla je Haxhiu.

Shqipe Pantina iz PSD-a izjavila je kako će 12 glasova PSD biti za kada god se podnese zahtjev.

"PSD je podnio zahtjev za rušenje Vlade, ali mislimo da dok ne osiguramo sve glasove za rušenje vlade, da nadgledamo vladu", kazala je Pantina.