Tragedija u porodici Keqi

Pošto je majka vidjela da je ćerka preminula, ona je uzela papir i olovku i napisala oproštajno pismo, nakon čega je izvršila samoubistvo u dvorištu. Sahrana je obavljena jučer, jer su čekali da im sin stigne iz Amerike.

Mimoza Keqi (40) je kalašnjikovim ubila svoju ćerku Saru Keqi, a zatim i sebe. Muž Mimoze navodi da nisu imale nikakvog sukoba i da sumnja u trenutni sukob.

Tragedija se dogodila u porodici Keqi u mjestu Fush Kuqe, pored grada Kurbin u Albaniji. Policija i eksperti su uspjeli rekonstruisati mjesto zločina poslije prikupljanja dokaza na licu mjesta.

Tokom ove tragedije nije bilo svjedoka, sve se dogodilo između majke i ćerke. Pretpostavlja se da je sukob nastao jer majka nije odobravala ćerkinu vezu s momkom.

Prema navodima policije majka je udarila svoju kćerku kada je djevojka pokušala da pobjegne, a majka ju je ponovo napala. Poslije napada kćerka je pala na pod bez ikakvih znakova života.

Pošto je majka vidjela da je ćerka preminula, ona je uzela papir i olovku i napisala oproštajno pismo, nakon čega je izvršila samoubistvo u dvorištu.

Policija navodi da je žena dvostruko ubistvo izvršila jednim oružjem, djevojka je dobila tri metka, jedan u ruku a dva direktno u tijelo, što je izazvalo momentalnu smrt.

Prema informacijama iz policije žena je imala jednu ranu na glavi, dok su u okolini pronašli i veliku količinu kose koju je žena iščupala sama sebi pošto je ubila svoju 15-godišnju kćer.

"Pojedosmo sami sebe, sada živite mirno i što duže", bile su posljednje riječi koje je ova nesrećna žena napisala.