Uhapšene dvije osobe

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine su poginula, a jedan je teško povrijeđen u obrušavanju dalekovodnog stuba nedaleko od Prištine.

Nesreća se dogodila u utorak, oko 19 sati na radovima na autoputu "Ibrahim Rugova" u selu Shkabaj, a poginuli su radnici tuzlanskog preduzeća Umel dalekovod-montaža, koji su izvodili radove na dalekovodu. Prva osoba je poginula na licu mjesta, a druga nekoliko sati kasnije u Kliničko univerzitetskom centru Kosova u Prištini.

Dvojica poginulih i povrijeđeni su sa područja Kalesije i Banovića. Riječ je o Mirzetu Hodžiću iz Tojšića kod Kalesije i Nihadu Krlagiću iz Banovića. Teže povrede zadobio je Ibrahim K. iz Tojšića.

Uzrok ove nesreće istražuje Policija Kosova, koja nije željela da daje više detalja o slučaju, ali je potvrdila smrt radnika.

Brahim Sadriu iz Policije Kosova je za list "Tribuna" izjavio da se slučaj desio u utorak, u 19 sati i 15 minuta.

"Tri Bošnjaka, državljani Bosne i Hercegovine, radnici tuzlanskog preduzeća 'Umel dalekovod-montaža' iz Tuzle su izvodili radove na dalekovodu, i iz za sada neutvrđenih razloga metalni dalekovodni stub se počeo jednostavno uvrtati u trenutku dok su se na njemu nalazila dvojica radnika". Metalna konstrukcija nije izdržala, pa se stub obrušio. Osim dvojice radnika koji su bili na stubu, nastradao je i jedan koji se nalazio na zemlji, kada su na njega pali dijelovi metalne konstrukcije. Prema riječima Sadriua, od zadobijenih povreda prva osoba je poginula na licu mjesta, dok je druga podlegla ranama nekoliko sati kasnije u Kliničko univerzitetskom centru Kosova u Prištini. U međuvremenu treća povređena osoba se nalazi na liječenju.

Baki Kelani, glasnogovornik Policije Kosova je rekao da je policija uhapsila dvije osobe osumnjičene povodom ovoga slučaja.

"Oni su državljani Bosne i Hercegovine i po nalogu tužioca određena im je mjera pritvora", rekao je Sadriu.