Pokret Samoopredjeljenje je u utorak preduzeo novu akciju u znaku protivljenja tehničkom dijalogu između Kosova i Srbije.

Dok je u Vladi, šef pregovaračkog tima Kosova održavao sastanak sa posrednikom u razgovorima EU, Robertom Coopretom, koji je prema izvorima lista "Zëri" došao na Kosovo kako bi ubjedio kosovsku stranu da se odrekne termina "Republika" u regionalnom predstavljanju, aktivisti Pokreta "Samoopredjeljenje" su na Zgradi Vlade napisali parolu "Kosovo Republika".



"Danas, 14. februara, dok je šefica pregovaračkog tima Edita Tahiri razgovarala sa posrednikom EU Robertom Cooperom, oko odustajanja od termina republika, aktivisti Pokreta Samoopredjeljenje su napisali natpis "KOSOVO REPUBLIKA" na zgradi Vlade Republike Kosova", stoji u saopštenju Pokreta Samoopredjeljenje.

Ova akcija, prema riječima ljudi iz ovog pokreta je prekinuta nakon brutalne intervencije Policije Kosova uhapsivši osam njihovih aktivista.

Uhapšeni aktivisti su: Frashër Krasniqi, Kreshnik Ahmeti, Valdrin Ahmeti, Salih Zyba, Gëzon Kastrati, Zgjim Hyseni, Lulzim Gjaka i Arbënor Dehari.