Kurti-Vučić

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sumirajući proteklu radnu nedjelju, istakao je da se tokom susreta sa premijerom Albinom Kurtijem detaljno pripremio za sutrašnji susret na visokom nivou u Briselu, za koji je naglasio da će biti veoma važan.

Lajčak je na Facebooku naveo da je nedjelju započeo u zemljama za koje je Zapadni Balkan visoko na dnevnom redu. 

"U Beču sam govorio o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, dok sam u Briselu imao jednu od svojih redovnih razmjena mišljenja sa socijaldemokratima u Evropskom parlamentu, koji pomno prate region i redovno putuju i komuniciraju sa Balkanom", naveo je Lajčak.

Dodao je da je nedjelju završio u Grčkoj, gdje je učestvovao na godišnjem Delfi ekonomskom forumu.

"Grčka, kao direktan susjed Balkana, dobro poznaje i razumije region i stoga je forum posvetio posebnu pažnju evropskoj budućnosti regiona. Ovo je takođe bio fokus mog panela ove godine. A konferencija ne bi bila ista bez susreta sa kolegama i partnerima iz regiona i šire. Obavjestio sam svog dobrog prijatelja ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendijasa o najnovijim dešavanjima u dijalogu, sastao se sa kosvskim premijerom Albinom Kurtijem kako bih se detaljno pripremio za predstojeći sastanak na visokom nivou 2. maja, koji će biti posebno važan, kao i sa izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom", naglasio je, između ostalog, Lajčak.