Boris Becker

Trener Novaka Đokovića Boris Becker rekao je da vjeruje da je Britanac Andy Murrey jedan od glavnih favorita za trijumf na ovogodišnjem Wimbledonu.

Đoković brani titulu na najprestižnijem turniru na svijetu i mnogi ga smatraju najvećim favoritom, zbog toga što je prvi na svijetu, ali i igre koju je pokazao od početka sezone, sa izuzetkom finala Roland Garrosa.
Po mnogima odmah iza Đokovića po pitanju šansi idu Roger Federer i Murray, koji vole da igraju na travi, a Škot na svojoj strani ima i publiku. Međutim, Becker ističe da Murrey nije uopšte iza srpskog tenisera kada se gledaju favoriti. 
"Murrey je favorit koliko i Novak. Naravno, Novak je za mene veći favorit, ali je Andy tek nekoliko procenata iza. U mojim očima on je bolji nego što je bio prije operacije leđa i odlučniji je. Mnogo nas je namučio u Parizu, Miamiju i Melburnu ove godine. Samo nekoliko poena je presudilo. Ove sezone se pokazao kao drugi najbolji teniser svijeta. Međutim, ne bih isključivao Rodgera iz borbe. Zbog svoje prirodne igre na travi, on je neko protiv koga nijedan teniser ne želi da igra", rekao je Becker. 
U prošlogodišnjem finalu, Đoković je pobijedio Federera u nevjerovatnom meču u pet setova, a Becker je priznao da je to bio poseban trijumf, posebno jer je njegov nekadašnji veliki rival Stefan Edberg trener švicarskog tenisera. 
"To je učinilo pobjedu slađom", istakao je Becker.