Zahtjeva se vakcinacija

Novak Đoković se našao na spisku učesnika Australian Opena, a lokalni mediji su pisali da bi prvi reket svijeta mogao tražiti medicinsko izuzeće za igranje na turniru bez potrebe da bude potpuno vakcinisan ili u karantinu po ulasku u zemlju, međutim to očigledno neće dobiti.

Đoković je prošle sedmice rekao da će uskoro donijeti odluku da li će putovati u Australiju, a sada je Craig Tiley, direktor turnira u Melbourneu, rekao da nijedan teniser nije dobio medicinsko izuzeće što se tiče korona virusa.

“Nijedan teniser ili teniserka, koji će igrati na Australian Openu nije dobio medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv koronavirusa”, izjavio je u Tiley, a potom je dodao:

“Niko neće igrati na Australian Openu ako nije vakcinisan. Medicinsko izuzeće od vakcinisanja korona virusa mogu izdati samo australske institucije, a dosad nije izdana nijedna”.

Osvrnuo i na to da se prvi teniser svijeta Đoković nalazi na zvaničnom spisku igrača koji će učestvovati na Australian Openu, iako prvi teniser svijeta još nije objavio da li je vakcinisan, a iz njegovih izjava da se naslutiti da to neće uraditi.

“Svi ulaze na taj spisak, ali to nije garancija da će se naći u žrijebu Australian Opena. To ko će igrati bit će poznato nakon žrijeba, a do toga ima još nekoliko sedmica”, pojasnio je Tiley.