POTVRDIO ORGANIZATOR

“Nemam nikakav plan. Apsolutno nikakav. Ništa. Ne znam hoću li igrati bilo što, bilo gdje do kraja sezone”, rekao je Novak Đoković nakon poraza od Danila Medvedeva u finalu US Opena.

U ovih desetak dana nakon finala Đoković je ipak donio odluku da nastavi sezonu. Očekivalo se da 34-godišnji Srbin sigurno neće opet putovati u Sjedinjene Američke Države i igrati na Mastersu u Indian Wellsu, ali najbolji teniser svijeta iznenadio je odlukom. Organizatori turnira potvrdili su njegov nastup na turniru koji počinje 4. oktobra.

Đoković će u Indian Wellsu loviti veliki rekord i pokušati postati prvi teniser u istoriji koji je na tom Mastersu osvojio šest titula.

Ovo je bitna vijest i za borbu za svjetski broj 1 na kraju godine. Đokoviću je, ako njegov prvi pratitelj Danil Medvedev ne odigra Beč ili St. Petersburg, dovoljno 500 bodova do kraja godine kako bi osigurao broj 1.

Đokoviću, koji je s 338 sedmica na vrhu rekorder u teniskoj istoriji, završetak ove godine na broju 1 bitan je jer bi time postao jedini teniser koji je sedam puta godinu završavao na prvom mjestu. Zasad taj rekord dijeli s legendarnim Amerikancem Peteom Samprasom.

Autor: Index.hr