Grčki mediji

Grčka policija je u sklopu velike akcije poslije ubistva navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa suzila krug potencijalnih direktnih izvršilaca najtežeg krivičnog djela.

Među uhapšenima su trojica Grka od kojih je jedan sa "debelim" krivičnim dosijeom, a uz njih i jedan Albanac i jedan Hrvat.

Grčki mediji nastavljaju da prenose sva njima dostupna saznanja o ubistvu koje se dogodilo u ponedjeljak kasno uveče u kvartu Nea Filadelfija gdje je grupa od oko 150 naoružanih Bad Blue Boysa napala navijače atinskog AEK-a.

U žestokom obračunu nožem je smrtno ranjen Mihalis Kacuris. Od tog trenutka krenula je opsežna potraga za počiniocima ovog zločina, a policija je dosad privela skoro sve izgrednike koji će se u petak prvi put pojaviti na Sudu.

U međuvremenu, pojavila se informacija da je sužen krug potencijalnih ubica. Mediji pišu kako je policija među uhapšenima uspjela izolovati pet glavnih osumnjičenih za ubistvo. Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka.

Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku hapšenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bila krv.

Oni su zbog toga odmah odvojeni od ostatka uhapšenih u blizini stadiona AEK. Od trojice Grka dvojica su 27-godišnjaci. Svi imaju debeli policijski dosije, a jedan od njih je ranije koristeći nož počinio pljačku. U pitanju je navodno isti navijač čiji je lokal u četvrtak demolirala grupa nepoznatih počinioca koji su se motorima dovezli do tog kvarta, prenose srbijanski mediji.

Iako nema detalja o tom incidentu, pretpostavlja se da je u pitanju bila osvetnička akcija pristalica AEK-a.

Drugog Grka, navijača Panatinaikosa, policija je uhapsila nakon što se dan kasnije na društvenim mrežama hvalio da je učestvovao u napadu na AEK-ove navijače.