FENOMENLNO ZDANJE

PSG će u novu sezonu ući sa novim trenerom Luis Enriqueom, ali i sa novim trening kampom vrijednim nevjerovatnih 300 miliona eura.

Uoči jučerašnjeg predstavljanja španskog stručnjaka Luis Enriquea, prisutni novinari imali su priliku da posjete potpuno nove objekte PSG-a koji se sastoji od životnog prostora rezerviranog za igrače, do ultramoderne kružne svlačionice, preko prostora za trening i ogromne teretane, do impresivne balneoterapije.

Sve je osmišljeno do najsitnijih detalja i pomno konfigurisano, s posebnom pažnjom posvećenom eleganciji i udobnosti, uključujući i gornji sprat gdje će luksuzne sobe dočekati igrače i osoblje tokom perioda odmora.

Za izgradnju ovog centra u svrhu poboljšanja performansi nogometaša, jednog od najprostranijih i najudobnijih na svijetu, PSG je uložio ukupno 300 miliona eura.
U sklopu objekta izgrađeno je i 17 nogometnih terena za 180 sportista i osoblje od oko 100 ljudi.

Paris Saint-Germain se nada da će tako započeti novi ciklus sa mnogo uspjeha pod vodstvom Luisa Enriquea. Bivši trener Barce naslijedio je jučer Christophea Galtiera, čiji je ugovor sporazumno raskinut.

Igrači PSG-a (reprezentativcima će i dalje biti na raspolaganju nekoliko dana odmora) vraćaju se treninzima u novom trening centru od ponedeljka 10. jula.