...

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera današnjice obećao je da će uraditi nemoguće i osvojiti Ligu šampiona sa Juventusom.

Portugalski fudbaler je prošlog ljeta prešao iz Real Madrida u Juventus, čiji je cilj da se konačno domogne evropskog trona.

Naime, “stara dama“ je osvojila sedam uzastopnih naslova šampiona Italije i posljednja četiri Kupa, ali je poražena u finalima Lige šampiona 2015. i 2017. godine.

“Kunem se da ću uraditi nemoguće i osvojiti Ligu šampiona sa Juventusom“, rekao je Ronaldo, koji se nalazi u Dubaiju, gdje će dobiti nagradu na “Globe Soccer Awardsu“.

Obećao je dakle Ronaldo navijačima Stare dame iz Torina trofej prvaka Starog kontinenta. Trofej koji toliko dugo čekaju i sanjaju u svojim vitrinama. Posljednji put Juventus je prvak Europe bio 1996. godine. Daleko je 1996. - predaleko.

A Ronaldo kada obeća to obično i bude. Obećao je Portugalcima veliki trofej, donio je pokal Henrija Delaunaya u Lisabon. Kraljevima je obećao povratak Lige prvaka i konačno La Decimu u vitrinama Bernabeu stadiona. Ne samo da ih sada ima deset, nego je Ronaldo osvojio još tri i sada Real Madrid ima 13 titula prvaka Europe u svojim vitrinama.

Uhati trofej najveća je želja navijača iz grada Fiata. E, pa Ronaldo je obećao, nek se spremaju za Madrid, tu je bar on naučio da pobjeđuje.