Tako to rade četvrostruki svjetski prvaci

U jedinoj sinoćnjoj utakmici iz elitnog dijela Lige nacija Italija je na stadionu Śląski u Chorzówu u samom smiraju susreta s minimalnih 1:0 savladala Poljsku

Pogodak odluke djelo je Biraghija u drugoj minuti sudačke nadoknade, a on je došao kao svojevrsna nagrada za odličnu utakmicu azzurra.

U prvom dijelu Mancinijevi izabranici stvorili su mnoštvo dobrih situacija, ali su dvije grede te nekoliko izvanserijskih intervencija domaćeg vratara Szczesnyja ostavile poljsku mrežu netaknutom.

Da će prvo poluvrijeme biti festival talijanskih promašaja nagovijestio je Jorginho već u 2. minuti uzdrmavši gredu udarcem s ruba kaznenog prostora.

Nakon pola sata igre prečku je zatresao Lorenzo Insigne , a dvije minute kasnije na scenu je stupio Szczesny obranivši udarac Jorginha.

Poljski čuvar mreže još je briljantniju akciju imao u 36. minuti kada je refleksno obranio udarac glavom Chiellinija.

Plejadu neiskorištenih pokušaja u prvom dijelu zaključio je Florenzi lošim udarcem u 44. minuti.

U nastavku je svoju veliku intervenciju dočekao i vratar azzurra - Donnarumma je sjajno zaustavio pokušaj Grosickog u 58. minuti. Isti igrači našli su se u duelu i u 73. minuti, a ishod je bio isti - obrana talijanskog čuvara mreže za očuvanje nule na semaforu.

U istoj minuti mogao je zabiti i Milik, no njegov udarac odlazi visoko preko vrata.

Azzurri su se javili u 76. minuti kada je udarac Bernadeschija prošao pored stative.

Na samom kraju, kada se već činilo da ćemo vidjeti novi remi u utakmicama ovih dviju reprezentacija, ukazao se Biraghi.

Igrala se druga minuta sudačke nadoknade kada je branič Fiorentine sjajno iskoristio dodavanje Lasagne te donio sva tri boda četverostrukim svjetskim prvacima koji su ovom pobjedom zadržali nadu za osvajanje skupine te se praktički 'spasili' od ispadanja u niži rang.