MESSI BI IMAO MJESTA U REALU

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti ocijenio je da je loš start u 2015. godini prouzrokovan zbog problema sa mentalnim stanjem igrača.

Nakon što je 2014. završio sa 22 pobjede zaredom, što je klupski rekord, aktuelni prvak Evrope izgubio je prvenstveni susret od Valencije (2:1), da bi uslijedio i poraz od gradskog rivala Atletica u španskom Kupu kralja (2:0).
“Evidentno je da poslije praznika nismo u najboljem psihičkom stanju. Imali smo fantastičnu seriju pobjeda, a onda su došle dvije komplikovane utakmice, koje su otkrile da nemamo tempo kojim smo završili godinu”, rekao je Ancelotti španskim novinarima.
“Međutim, ekipa je u veoma dobroj fizičkoj formi, to su pokazali i testovi. Očigledno je da trenutno imamo problema na mentalnom planu i morat ćemo intenzivnije da radimo na tome kako bi dostigli pravi tempo. To nije kriza”.
Madriđani su u 2014. osvojili četiri trofeja i postavili klupski rekord, a na pitanje novinara da li se slaže sa izjavom Ikera Casillasa da je bolji trener od njegovog prethodnika Josea Mourinha, uz osmjeh je poručio:
“Potpuno se slažem “, rekao je Italijan, uz napomenu da se ne slaže s riječima Casillasa koji je istakao da nikada ne bi doveo Messija u Real.
“Mislim da bi Messi mogao da igra u bilo kom klubu na svijetu, ali je teško govoriti o njegovoj budućnosti kod nas”.
Real Madrid, koji sa utakmicom manje na čelu tabele ima bod prednosti nad Barcelonom i Atleticom, u 18. kolu Primere sutra dočekuje Espanyol.