Izvučeni su parovi četvrtfinala Lige prvaka...

Znalo se da 'slabog' para neće biti, jer po prvi puta otkako je uvedena osmina finala Lige prvaka (sezona 2003/2004) u četvrtzavršnicu su se plasirale sve momčadi koje su bile prvoplasirane na koncu grupne faze takmičenja!

Čekaju nas žestoki dvoboji, u kojima će sudjelovati trenutno vodeće ekipe čak četiri od pet najjačih europskih liga. Među njima su tri vodeća sastava Primere, dvije najbolje momčad Bundeslige, lider Le Championnata, prvi sastav Premierlige, te jedna ekipa koja prolazi kroz burno razdoblje, ali ima itekako bogatu historiju.

To je Manchester United koji u žrijebu baš i nije imao sreće, budući da ide na Bayern, aktualnog prvaka Europe i po mnogima glavnog favorita za osvajanje i ovogodišnje Lige prvaka. Sretni mogu biti na Santiago Bernabeuu, jer su izvukli Borussiju Dortmund koja ove sezone igra toplo-hladno, a u prvoj utakmici četvrtfinala neće imati suspendiranog Lewandowskog. Real Madrid ima dodatni motiv, lani ih je u polufinalu izbacila upravo ekipa Jurgena Kloppa.

Ostala dva španska kluba, Barcelona i Atletico Madrid, za polufinale će se boriti međusobno. Ove sezone već su igrali dva susreta Superkupa, a osim Lige prvaka još će igrati i u zadnjem kolu Primere.

Super zanimljiv biće i susret PSG-a i Chelsea. Parižani su prošle godine zamalo izbacili Barcelonu u ovoj fazi takmičenja, a u aktualnoj kampanji nižu pobjede. No Chelsea ima Mourinha, kojem će prvi zadatak biti zaustaviti Ibrahimovića...

Parovi četvrtfinala Lige prvaka (1. i 2. aprila / 8. i 9. aprila):

Barcelona - Atletico Madrid
Real Madrid - Borussia Dortmund
PSG - Chelsea
Manchester United - Bayern