PRAVA BAGATELA

Real Madrid uspio je ove sedmice da na čudesan način izbori još jedno finale Lige prvaka, pošto je u polufinalu eliminisao Bayern nakon velikog preokreta.

Slavio je Kraljevski klub u srijedu na Santiago Bernabeu stadionu sa 2:1 protiv Bayerna, a pobjedu mu je donio Joselu golovima u 88. i 91. minuti.

Marca je danas objavila zanimljivu priču o 34-godišnjem Joseluu, koji bi trebao postati vjerovatno i najjeftinije pojačanje Reala ikada jer klub tek treba da otkupi njegov ugovor.

Naime, Joselu je trenutno na posudbi u Real Madridu iz Espanyola, a naljeto Kraljevi mogu da otkupe njegov ugovor za svega 1,5 milion eura!

Takav je dogovor s Espanyolom postignut prošle godine, kada je realizirana Joseluova jednogodišnja posudba vrijedna 500.000 eura u Real.

Joselu je ove sezone za Real odigrao 46 utakmica, postigao 16 golova i upisao 3 asistencije, a najvažniji posao je odradio protiv Bayerna kad je odveo tim u finale Lige prvaka.

Joselu je inače ponikao u Celti iz Viga, potom je prešao u Real Madrid Castillu, da bi put ka prvom timu Kraljevskog kluba krčio preko Hoffenheima, Frankfurta, Hannovera, Stokea, Deportivo La Corune, Newcastlea, Alavesa i Espanyola.

S Realom će se za trofej šampiona Evrope boriti protiv Borussije iz Dortmunda 1. juna na Wembleyju u Londonu. Ranije je madridski gigant osigurao trofej prvaka Španije.