IZBRISALI SU GA

Legendarni brazilski nogometaš Dani Alves nedavno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada u Barceloni 30. decembra 2022. godine.

Tako Alves prolazi najteže mjesece u svom životu, a težak udarac mu je sada zadala i njegova Barcelona, nogometni klub s Nou Camp stadiona.

Naime, katalonski mediji su javili da je Barcelona potpuno uklonila Alvesa iz svoje historije jer je njegovo ime obrisano s liste legendi kluba koju čine 102 nogometaša.

Listu čine igrači koji su nosili dres katalonskog kluba od 1899. godine do danas, a posljednja su na nju upisana imena Sergija Busquetsa, Gerarda Piquea i Jordija Albe.

U Barceloni su s ovakvim potezom oklijevali o čekali su konačnu presudu za Alvesa, a kada je osuđen na četiri i po godine i nisu imali previše izbora nego da ga kao osuđenika uklone s liste legendi.

Dani Alves stekao je status legendarnog Barcinog nogometaša sa svojih 408 utakmica u dresu Blaugrane tokom osam i po sezona odigranih za ovaj klub.

Duga i uspješna karijera u kojoj je osvojio tri Lige prvaka, tri Superkupa Evrope, tri Svjetska klupska prvenstva, šest La Liga, četiri Kupa kralja i četiri španska Superkupa.

Podsjećamo, nedavno su se pojavile vijesti da će Alves iz zatvora izaći već za nekoliko mjeseci jer će mu u odsluženje kazne biti uračunat dosad provedeni period u zatvoru, a uz to postoje još neke olakšavajuće okolnosti za jednog od najboljih desnih bekova ikada.