Dok je trajala utakmica

Jack Grealish, fudbaler Manchester Cityja, postao je žrtva dramatične pljačke.

Dok je igrao za Građane protiv Evertona, u njegovoj raskošnoj vili koju je nedavno kupio za 5,2 miliona funti događala se drama.

Grealishova porodica, uključujući i njegovu zaručnicu Sashu Attwood, pratila je meč na TV-u. Nakon što su čuli buku na gornjem spratu, a napolju lavež pasa, shvatili su da se nešto događa. Novi dom nisu poznavali dovoljno pa su se uspaničili i pokušali tražiti skrovište. Pritisnuli su i dugme za paniku pa je ubrzo na mjesto događaja stigla policija, a čak je i helikopter pretraživao područje.

Komšijama je rečeno da zaključaju vrata i ne napuštaju domove.

Unatoč opsežnom osiguranju i ogradi oko fudbalerovog raskošnog doma, lopovi su uspjeli pobjeći s vrijednim plijenom. The Sun javlja da su pljačkaši odnijeli nakit i satove vrijedne milion funti.

- Niko nije povrijeđen, ali je bila velika panika. Svi su bili prestravljeni. Riječ je o ogromnom imanju pa je razumljivo zašto u početku niko ništa nije čuo. Kada su psi poludjeli, pritisnuli su dugme za paniku. Više policijskih automobila i helikopter brzo su stigli - ispričao je izvor The Suna.

Grealish je vilu kupio prošle godine, ali se tek uselio. Njegov dom posjeduje heliodrom, jezero, vinski podrum, teniski teren, teren za golf, fudbal i kriket u prirodnoj veličini.

U četvrtak su istražitelji viđeni kako napuštaju imanje dok su dva policajca od vrata do vrata ispitivala komšije u nadi da će pronaći bilo kakve snimke nadzornih kamera.

Policija je potvrdila da je stigla nakon prijave o pljački, da je istraga u toku i da dosad nema uhapšenih.

Faktor