Ofanzivac Manchester Cityja Jack Grealish na društvenim mrežama predstavio je svoj neobičan noćni ritual kojim pokušava održati savršenu tjelesnu formu koja ga je oduvijek i krasila.

Grealish je poznat po brojnim stvarima van terena, a tu se izdvajaju pijančenja i besane noći koje provodi po klubovima širom svijeta. No, ne može mu se osporiti radna etika i posvećenost treninzima, što je rezultiralo sjajnom fizičkom formom.

Engleski reprezentativac je u cilju očuvanja sjajne forme zajedno sa svojom izabranicom Sashom Attwood u svoju vilu postavio švedsku saunu koju koristi kao svakodnevnu rutinu za brigu o fizičkoj formi.



Riječ je o tradicionalnoj švedskoj sauni koju je postavio u vrtu i koristi je svake noći na 10 minuta.

Grealish provodi najmanje 10 minuta na temperaturi koja doseže 110 stepeni celzija, a onda nakon toga još 10 minuta provodi na čistom zraku.

Engleski Sun navodi da je veliki utjecaj u nabavki saune imala njegova djevojka Sasha Attwood koja brine za zdravlje i kondiciju te uživa u korištenju ovakve vrste terapije.

Grealish je na Instagram storyjima podijelio dvije fotografije. Prva je na kojoj pokazuje kako izgleda nakon desetominutnog tretmana na visokim temperaturama, a druga na kojoj pokazuje temperaturu koju pokazuje higrometar saune.