GREALISHU DESETKA

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola potvrdio je danas da aktuelni prvak Engleske neće potpisati ugovor s Lionelom Messijem, jer je klub već kupio Jacka Grealisha.

Barcelona je jučer zvanično potvrdila da Lionel Messi napušta klub i da zbog finansijskih problema sigurno u narednoj sezoni neće igrati na Nou Campu, a s tim u vezi odmah su krenule špekulacije gdje će argentinski nogometaš nastaviti karijeru. Jasno, dva su kluba odmah postavljena kao glavni favoriti - PSG i Manchester City.

Građani su, vjerovatno ne znajući šta će se desiti s Barcelonom i Messijem, jučer zvanično predstavili najveće pojačanje u historiji engleskog nogometa, a oni su za 117 miliona eura kupili Jacka Grealisha iz Aston Ville i upravo će ovaj igrač u budućnosti nositi dres s brojem 10.

"Potrošili smo novac na Jacka Grealisha i on će nositi dres s brojem 10. Messi nije u našim planovima", rekao je Guardiola, a također je potvrdio da su pojedini njegovi igrači tražili odlazak iz kluba i da će se sigurno desiti neki transferi do kraja prijelaznog roka.

Što se tiče Messija, čini se da bi on karijeru najizvjesnije trebao nastaviti u PSG-u, koji će svim silama pokušati da ga dovede u svoje redove. Za sada, ako ćemo vjerovati Guardioli, od odlaska u Manchester City i Englesku neće biti ništa.