KONTROVERZNI ENGLEZ

Iako Manchester City bilježi fantastične partije i na pragu je nove titule prvaka Engleske, to se ne može reći za Jacka Grealisha koji se nije baš najadekvatnije uklopio u tim Građana.

Međutim, zbog velikog kvaliteta kojeg posjeduje, Pep Guardiola mu vjeruje, a ono što mu se ne može osporiti jeste borbenost na terenu zbog koje je sinoć došao u centar žestoke rasprave.

Nakon jednog faula na sredini terena Grealish se želio obračunati sa španskim vezistom Southamptona Oriolom Romeuom.

Ipak, saigrači i sudija su brzom reakcijom spriječili ozbiljniji sukob. No, Grealish nije želio da zaboravi žestoke riječi koje su "pale" s obje strane, pa je tako čekao svog rivala u tunelu nakon meča.

"Raspravljali su nakon utakmice jer ga je Grealish čekao u tunelu zbog stvari koje su se dogodile na terenu", rekao je menadžer Southamptona Ralph Hasenhuttl nakon meča.

Grealish je sklon skandalima na terenu i van njega, a ove sezone više se spominjalo to što je djevojku Sashu Attwood varao s poznatim britanskim manekenkama, nego dobre igre na terenu.

Podsjetimo, Southampton i Manchester City su remizirali rezultatom 1:1, ali su Građani i dalje u odličnoj poziciji u borbi za titulu.