NESVAKIDAŠNJA SCENA

Sevilla se sinoć oprostila od Evrope za aktuelnu sezonu, a vrlo interesantnu scenu vidjeli smo u drugom poluvremenu kada je jedanaesterac za španski tim izvodio Sergio Ramos.

Francuski Lens ugostio je u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka ekipu Seville i tu ostvario pobjedu rezultatom 2:1, čime je izborio treće mjesto te zvanično izbacio Sevillu iz Evrope.

Duel je obilovao tenzijama, jedanaestercima i žutim kartonima. Jedan od penala dosuđen je za goste u 79. minuti, a Sergio Ramos je imao dvije prilike da matira domaćeg golmana.

Prvi put mu je golman Brice Samba odbranio penal. No, nakon VAR intervencije evidentirano je da je golman Lensa napravio prestup pa je sudija odlučio ponoviti jedanaesterac.

U drugom pokušaju Ramos je bio mnogo uspješniji, ali i hrabriji, jer je izveo čuvenu "panenku". Postigao je fantastičan gol, a onda odmah zaradio žuti karton.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Dok je išao prema lopti u protivničkoj mreži, Ramos je kramponima kopačke zakačio golmana Sambu i odmah dobio žuti karton. Nesvakidašnja scena privukla je pažnju brojnih medija, ali je jasno da je sudija Felix Zwayer apsolutno ispravno pokazao javnu opomenu španskom veteranu.