KAKAV TANDEM

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović mogao bi samo nekoliko mjeseci nakon okončanja igračke karijere postati trener i preuzeti "vruć krompir" u svoje ruke.

Ibrahimović je ljetos u "svom" Milanu završio karijeru, a sada bi mogao preuzeti klupu tog tima. Pozicija Stefana Piolija je ugrožena, posebno nakon poraza u Bergamu od Atalante proteklog vikenda.

Piolijev status na klupi Rossonera pod lupom je posljednjih dana i mediji u Italiji navode da bi duel protiv Newcastlea u Ligi prvaka mogao biti posljednji za iskusnog stručnjaka koji je Milanu donio titulu nakon 11 godina čekanja. U slučaju novog neuspjeha i neizborenog evropskog proljeća, Pioli bi trebao dobiti otkaz.

No, La Repubblica je sinoć kasno uzdrmala Italiju objavom ko bi mogao naslijediti Piolija. Riječ je o tandemu dvojice legendarnih nogometaša Milana.

Kako još uvijek nema licencu, Ibrahimović ne bi sam mogao voditi Rossonere. Stoga, vodio bi ga zajedno s Ignazijom Abateom, nekada dugogodišnjim kapitenom Milana koji danas trenira juniore ovog kluba i to mu ide fantastično.

Abate s juniorima Milana briljira u omladinskoj Ligi prvaka, u italijanskom šampionatu, a istovremeno je razvio jednog od najvećih talenata svjetskog nogometa Francesca Camardu (15). Stoga, očekuje se da dobije šansu i preuzme seniore Milana, a to bi prema natpisima italijanskih medija radio zajedno s Ibrahimovićem.

Abate i Ibrahimović dugo se poznaju i imali su odličan odnos dok su od 2010. godine igrali zajedno u Milanu. Bliski su i van terena i čini se da bi to mogla biti adekvatna kombinacija da naslijedi Piolija na klupi.