PROTIV SRBIJE

Nogometne reprezentacije Srbije i Švedske u junu će u Beogradu odigrati prijateljski meč uoči Evropskog prvenstva, a na njemu bi mogao zaigrati i Zlatan Ibrahimović.

Takvu mogućnost najavio je potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, koji je s javnošću podijelio planove čelnika švedskog saveza.

"Poslije Rusije i Kipra, očekuju nas mečevi sa Austrijom i Švedskom, a za nas je velika čast što Šveđani razmišljaju o tome da se jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa Zlatan Ibrahimović, baš protiv naše reprezentacije oprosti od dresa državnog tima", istakao je Nedimović u emisiji Jutro na TV Prva.

Podsjećamo, Ibrahimović je mjesecima u penziji jer je nogometnu karijeru okončao ljeta 2023. godine, a danas radi kao savjetnik čelnika italijanskog Milana.

Posljednji meč za reprezentaciju Švedske odigrao je u martu 2023. godine kada u porazu od Belgije (3:0), a bio je to duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ukupno je Zlatan za Švedsku nastupio 122 puta, ali nije imao priliku da se na pravi način oprosti od nacionalnog dresa, pa mu Šveđani tu priliku žele dati na prijateljskoj utakmici u Beogradu.

Duel Srbije i Švedske zakazan je za 8. juni, a taj meč će Srbiji posužiti kao generalna provjera pred Euro u Njemačkoj.

Za reprezentaciju Švedske je Ibrahimović odigra 122 utakmice i postigao 62 gola.