ŠTA ĆE BITI S KARIJEROM?

Nizozemski nogometaš Anwar El Ghazi nalazi se u velikom problemu nakon što je zbog podrške Palestini ostao bez kluba. Podsjetimo, bundesligaš Mainz uručio mu je otkaz.

Drama oko situacije s Anwarom El Ghazijem (28) se ne stišava. Naprotiv, ono glavno se tek očekuje. Nekadašnja zvijezda Aston Ville naći će se na sudu 20. decembra kada će glavno pitanje biti: "Da li je El Ghazi samo iznio svoje mišljenje ili je diskreditirao Mainz?".

Podsjetimo, El Ghazi je u jeku izraelskih napada na Gazu poručio putem društvenih mreža: "Ovo nije rat, ovo je genocid".
  Nakon toga, Mainz ga je suspendovao, a onda i vratio u tim. Međutim, tražili su od njega da povuče i izvini se za svoje riječi, što je Nizozemac odbio pa je tako dobio trajan otkaz.

El Ghazi je odlučio tužiti klub, a danas se trebao naći pred sudom. Ipak, suđenje je pomjereno za 20. decembar.

U međuvremenu, problem je postao ogroman za El Ghazija i njegovu karijeru. UEFA dozvoljava jednom igraču da nastupi za samo dva kluba unutar jedne sezone.

On je igrao već za PSV na startu sezone, a onda je prešao u Mainz. No, Nijemci su mu raskinuli ugovor i sada nema pravo do kraja sezone nastupiti za neku ekipu. Jedina šansa za spas sezone, a možda i karijere, jeste da tužilaštvo donese odluku u njegovu korist.