PALA ODLUKA

Evropska nogometna federacija (UEFA) donijela je odluku o novim terminima odloženih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Grupi I.

Naime, susreti Izraela sa selekcijom Kosova i Švicarske odloženi su u oktobarskoj reprezentativnoj pauzi zbog ratnih dešavanja u pojasu Gaze.

Ti mečevi će, odlukom UEFA-e, biti odigrani narednog mjeseca pa reprezentaciju Izraela u samo devet dana očekuju čak četiri utakmice.

UEFA je objavila da će susreti koji su bili zakazani za oktobar bit će tako odigrani 12. i 15. novembra.

Nakon mečeva s Kosovom i Švicarskom koji su sada zakazani za 12. i 15. novembar, Izrael očekuju dueli sa Rumunijom 18. i Andorom 21. novembra, kako je i ranije bilo zakazano.

Budući da će prve dvije utakmice Izrael odigrati van službenog termina, odlučeno je da će klubovi morati pustiti najmanje po jednog igrača svake selekcije na koju se ova odluka odnosi i to najmanje dva dana prije zakazanog susreta.

Podsjetimo, u Grupi I je na prvom mjestu Rumunija sa 16 bodova iz osam mečeva, slijedi Švicarska s 15 iz sedam pa Izrael s 11 iz šest utakmica i Kosovo sa sedam iz sedam susreta.