ČINIO SE NEDODIRLJIV

Kada je Cristiano Ronaldo postavio rekord od 197 nastupa u UEFA-inim evropskim takmičenjima, činilo se da ga niko nikada neće stići. No, i to bi se moglo promijeniti uskoro.

Zaboravljeni junak Liverpoola još uvijek je među aktivnim nogometašima i na putu je da sruši Ronaldov veliki rekord. U pitanju je proslavljeni španski golman Pepe Reina.

Ronaldo je postavio rekord od 197 utakmica na kojima je nastupio, a sada ga je skoro dostigao Pepe Reina koji je sinoć upisao svoj 192. nastup u UEFA-inim takmičenjima. Član je Villarreala i ima siguran još jedan nastup u revanšu Evropske lige.

Za obaranje Ronaldovog rekorda, trebat će mu još četiri nastupa, a kako se ne planira oprostiti na kraju ove sezone, moguće je da će to učiniti i postati novi rekorder UEFA-inih takmičenja.

Reina je u evropskim takmičenjima debitovao davne 2000. godine u Kupu UEFA u dresu Barcelone. Igrao je za Villarreal, Liverpool, Napoli, Bayern, Milan, Aston Villu i Lazio.

Iako će tada biti uveliko 42-godišnjak, Reina će braniti i naredne sezone, makar ako je vjerovati njegovoj nedavnoj izjavi za ugledni Athletic. Da li će ostati u Villarrealu, ili će se skrasiti negdje drugo, vidjet ćemo ubrzo.