NERAZUMAN POTEZ

Legendarni engleski napadač Alan Shearer je osudio svog sina nazvavši ga glupim idiotom nakon što je dobio snimak na kojem je prikazan kako obučen u dres Newcastlea izaziva navijače Milana pred utakmicu Lige prvaka.

Svrake su se vratile u najveće evropsko takmičenje, a Shearerov sin je bio među navijačima Newcastalea koji su bodrili svoj tim u Milanu.

Međutim, umjesto da krene pravo da pronađe mjesto okupljanja navijača Newcastalea prije utakmice, Shearerov sin je otišao do hotela u kojem su bili smješteni nogometaši Milana.

Na snimku, koji je kasnije stigao do njegovog oca, može se vidjeti kako izaziva navijače Milana u dresu Newcastlea.

"Rekao sam svom sinu kao i uvijek kada ide na gostovanja, 'samo ne radi ništa glupo, budi razuman, idi i smiji se sa svojim drugovima i uživaj u atmosferi'", rekao je Shearer za The Rest Is Football podcast, dodavši:

"Njegov kolega mi je poslao video, bili su ispred hotela Milana. Igrači Milana su izlazili i ulazili u autobus spremni za utakmicu, a oko njih je bilo 700-800 navijača Milana. A evo i mog glupog je*enog sina u dresu Newcastlea. On i njegova tri drugara. Rekao sam: 'Šta se, zaboga, igraš? Rekao sam ti da budeš razuman'. On ima 23 godine, glupi idiot", prokomentarisao se najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

Milan i Newcastle su odigrali neriješeno 0:0, iako su Rossoneri propustili veliki broj izglednih šansi.