DOK JE SPAVAO

Jedan od vlasnika Inter Miamija David Beckham prokomentarisao je dovođenje Lionela Messija, koji je nedavno predstavljen kao novi igrač ove MLS ekipe.

Beckham već godinama radi na dovođenju sjajnog Argentinca, a to mu je ovog ljeta pošlo za rukom nakon što je Messija doveo kao slobodnog igrača kojem je istekao ugovor s Paris Saint Germainom.

U razgovoru za Athletic, Beckham je otkrio nekoliko zanimljivih detalja o ovom transferu. Iako je znao da će Messi biti novi igrač njegovog kluba, Beckham nije znao da će to Argentinac objaviti na svojim stranicama.

"Prije nekoliko sedmica probudilo me milion poruka na telefonu. Razmišljao sam, šta se desilo... Obično ne dobijam toliko poruka. Odjednom, čujem da se Leo oglasio i najavio da dolazi u Miami. Očigledno, to nije bilo ništa novo za mene", rekao je Beckham u razgovoru za Athletic.

Dodao je i da je od početka bio uvjeren kako će uspjeti najbolje igrače svijeta dovesti u Inter Miami.

"Uvijek sam govorio, od samog početka, da ukoliko budem imao priliku dovesti najbolje igrače, u bilo kojoj fazi njihove karijere, da ću to i uraditi. Obavezao sam se na to našim navijačima", dodao je slavni engleski reprezentativac.

Messi će se u Interu ponovo sastati s nekadašnjim trenerom Barcelone i selektorom Argentine Gerardom Martinom, koji je naslijedio Phila Nevillea na mjestu menadžera kluba. Također, u klubu će imati i dugogodišnjeg kolegu, saigrača i prijatelja Sergija Busquetsa, koji je potpisao za Inter napustivši Katalonce.