NA KORAK DO POTPISA

Kako su objavili brojni italijanski i turski mediji, najbolji bh. nogometaš Edin Džeko dogovorio je gotovo sve uslove prelaska u Fenerbahče, a turski Fanatik otkrio je i poseban uslov koji je Dijamant postavio pred čelnike turskog kluba kako bi se transfer kompletirao.

Nakon odlaska Ennera Valencije, Fenerbahče se okrenuo Džeki kojem je istekao ugovor sa Interom. Ponuđeno mu je 4,5 miliona eura godišnje, bez naknade za potpis, u zamjenu za dvogodišnji ugovor.

Džeko je u velikoj mjeri prihvatio uslove koje su predložili žuto-plavi, a ostali su da se usaglase detalji i naš najbolji igrač je vrlo blizu potpisa za Fener.

Međutim, Džeko ima jedan poseban zahtjev od turskog kluba, koji se ne tiče novca.

Naime, kako piše Fanatik, Dijamantu je veoma stalo do Fenerbahčeovog projekta, jer želi da igra u ekipi koja će se boriti za trofeje.

Zbog toga Edin želi garancije da će Fenerbahče dovesti kvalitetna pojačanja i biti konkurentan na svim frontovima, a čini da su čelnici kluba spremni da se upuste u taj projekt.

Novi trener Fenerbahčea uskoro će postati Vincenzo Montella kojem je baš kao i Džeki menadžer Alessandro Lucci, a na radaru turskog kluba su Juan Cuadrado i Ricardo Orsollini.

Kako je ranije najavljeno, očekuje se da Džeko svoj konačan odgovor Fenerbahčeu ponudi nakon okončanja reprezentativnih obaveza naredne sedmice.