LUTKA SA NASLOVNE STRANE

Brazilski nogometaš Neymar, osim standardnih priprema za ono što ga očekuje na terenu, priprema se i tako što zateže svoje lice uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru i s tim u vezi bio je na tretmanu kod brazilske dermatologinje Juliane Neive.

Naime, poznato je da Neymar dosta pažnje, pored nogometa prema kojem bi prvenstveno trebao biti fokusiran, poklanja i svom izgledu i stajlingu, a sada je bio na tretmanu za njegu kože i kako pišu mediji iz Brazila, dermatologinja je otišla sve do Pariza kako bi mu ispunila želju.

"Dan za mog prijatelja Neymara. Nastavljamo naš tretman lica naporedsno pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru", napisala je dermatologinja Neiva na svom Instagram profilu.

Svoju posjetu Parizu objasnila je riječima da Neymar ima kožu "sklonu mašćenju", zbog čega se odlučio na tretman "bebine kože", a čiji je fokus obnavljanje tena. Tretman će mu, također se navodi, stimulirati kolagen i minimalizirati pore.

Tako bi Neymar, ukoliko do Svjetskog prvenstva u Kataru sve bude pod kontrolom što se tiče povreda i forme u kojoj se bude nalazio, i s ove "druge strane sporta" trebao biti spreman za Mundijal.