Slavni brazilski nogometaš Neymar vratio se na treninge prvi put nakon teške povrede, a navijači su primijetili da izgleda deblje nego ikada ranije.

Ovaj 32-godišnji Brazilac doživio je najgoru moguću povredu za jednog nogometaša, pošto je prije četiri mjeseca pokidao prednje križne ligamente koljena. Uslijedile su bolne terapije koje je slavni nogometaš redovno dijelio na društvenim mrežama.

Tokom bolnih terapija ni suze nisu bile isključene, ali se Neymar vratio i jučer odradio prvi trening u svom Al-Hilalu. Naravno, radio je odvojeno od ekipe i bez lopte, a trenirao je na snazi i fizici.

No, navijači su primijetili evidentan višak kilograma, što je donekle i očekivano za nekoga ko je čitav život u trenažnom procesu, a onda se naglo zbog povrede ne može ni kretati.

Neymar se pojavio s evidentnim viškom kilograma i čini se da nikada nije izgledao deblje, ali to nije znak za uzbunu jer će se pravilnim treninzima i pojačavanjem tempa uskoro sve vratiti na svoje.

No, to nije razlog da ga fanovi i brojne sportske stranice na Twitteru i ostalim društvenim mrežama ne ismijavaju zbog toga, a jedan od najpopularnijih komentara je "tipičan brazilski nogometaš nakon 30. godine", što aludira na brojne brazilske nogometne velikane koji su se udebljali tokom karijere, ali i odmah nakon nje zbog manjka discipline. Bilo je i onih koji mu govore da se "treba oprostiti" zbog ovoga.