TENZIJE NA VRHUNCU

Veliki derbi portugalske lige između Porta i Sportinga završen je petominutnim haosom u kojem je, vjerovali ili ne, učestvovalo 40-ak ljudi. Epilog svega je čak pet crvenih kartona na meču, a četiri zbog tučnjave u finišu.

Sporting je sjajno otvorio meč i golovima Paulinha i Santosa u 8. i 34. minuti došao u vodstvo od 2:0, no Viera je u 38. smanjio na 2:1 i ostavio Porto u igri. Konačnih 2:2 postavio je Taremi golom u 78. minuti, no ovaj susret ipak je obilježila velika tučnjava na kraju susreta ti o već duboko u sudijskoj nadoknadi.

Posljednji korner pred golom Sportinga u 96. minuti izazvao je delirijum na stadionu, a koliko su rivali ozbiljno shvatili ovaj duel, najbolje govori činjenica da je jedan član stručnog štaba Sportinga došao do gola te dijelio igrače savjetima. Jasno, zaradio je isključenje s utakmice.
Nakon nekoliko minuta tenzije udarac iz kornera je izveden, Porto je imao šansu koju nije pretvorio u gol, nakon čega je sudija svirao kraj. Međutim, po završetku susreta uslijedila je opšta tučnjava čiji je epilog bio čak četiri isključenja, po dva na obje strane.

U Portu su isključenje dobili Marchesin i Pepe, dok su u ekipi Sportinga isključeni Tabata i Palhinha. Šta se događalo u Portugalu najbolje je prosuditi kada pogledate videoprilog.