NEVIĐENA DRAMA

Utakmice u Argentini su poznate kao one na kojima je tenzija na vrhuncu, te da nerijetko ekipe završavaju s nekoliko igrača manje. Ipak, sinoć je sudija pokazao čak deset crvenih kartona na utakmici Superkupa.

Boca i Racing su igrali susret Trofeo de Campeonesa, kako se zove službeno argentinski Superkup.

Nakon 90 minuta rezultat na stadionu u San Luisu je glasio 1:1, te se otišao u produžetke. Oni su zbog neviđenog haosa umjesto 30 trajali 40 minuta, a u 10. minuti nadoknade sudija Facundo Tello je prekinuo susret jer je Boca ostala samo sa pet igrača u polju.

U sudijskoj nadoknadi osnovnog dijela susreta, u 90+5. minuti Tello je isključio po jednog igrača obje ekipe - Sebastiana Villu iz Boce, te Johana Carbonera iz Racinga.

No, nakon što je u samom finišu drugog produžetka Carlos Alcaraz pogodio za vodstvo Racinga 2:1, nastao je pravi haos.

Veznjak Racinga koji dijeli me i prezime sa slavnim španskim teniserom je burno proslavio gol, pa skinuo dres iako je već imao žuti karton. S obzirom da je znao da će biti isključen, odlučio je odugovlačiti slavlje što se nije nimalo svidjelo igračima Boce koji su ga napali. Alcaraza su u općoj gužvi igrači Boce odgurivali, vukli za uho, gađali loptom, te je Tello odlučio isključiti još nekoliko igrača koji su bili najratoborniji.

Crveni karton su tada dobili Luis Advincula, Diego Gonzalez i igrač s klupe Carlos Zambrano, dok je isključen i nogometaš Racinga Catriel Cabellos koji je pretjerao u branjenju Alcaraza.

Susret se nakon deset minuta nastavio, a odmah je na centru Frank Fabra napravio prekršaj za drugi žuti karton i isključenje. Napadač Boce Dario Benedetto je nakon te Tellove odluke gestikulirao kako su ga potkupili igrači Racinga, nakon čega je i on dobio crveni karton.

S obzirom da je Boca ostala sa samo petoricom igrača, Tello je prekinuo susret i rezultat je ostao 2:1 za Racing.

Tello će uskoro suditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sinoć je još jednom opravdao status sudije koji se veoma lako odlučuje na pokazivanje crvenih kartona.

U 118 utakmica u argentinskom prvenstvu pokazao je 45 crvenih i 612 žutih kartona, a vidjet ćemo da li će se svojih principa držati i za petnaestak dana u Kataru.