Neprimjerene poruke

Marc Overmars, slavni Nizozemac, napustio je poziciju sportskog direktora Ajaxa, nakon skandala u klubu.

Nekoliko žena iz kluba prijavilo je Overmarsa da im je slao neprimjerene poruke, a to je razlog zbog kojeg je napustio Kopljanike.

“Overmars je donio odluku nakon diskusija posljednjih dana. Serija neprimjerenih poruka poslatih nekolicini kolegica tokom dužeg perioda leži u osnovi njegove odluke da napusti klub”, stoji u saopštenju Ajaxa.

Oglasio se i legendarni Nizozemac koji je rekao da se stidi i da nije shvatio da prelazi granicu, te da je za nekoga na njegovom položaju to neprihvatljivo ponašanje i da nema drugu opciju nego da podnese ostavku.

“Ovo također ima veliki uticaj na moju privatnu situaciju. Zato molim sve da mene i moju porodicu ostave na miru”, poručio je.

Overmars je obnašao ulogu sportskog direktora u Ajaxu skoro 10 godina, a nedavno mu je produžen ugovor do kraja sezone 2025/26.

“Marc je vjerovatno najbolji nogometni direktor kojeg je Ajax imao. S razlogom smo nadogradili i produžili njegov ugovor. Ali, nažalost, stvarno je prešao crtu, tako da ostanak na poziciji sportskog direktora nije bio opcija, kao što je i sam prepoznao”, poručila je Leen Meijaard, predsjednica nadzornog odbora Ajaxa.