PONOS ILI NE?

Pomalo nevjerovatnu situaciju vidjeli smo u duelu Twentea i Ajaxa u kojem je domaći tim slavio rezultatom 3:1, a na dvije različite strane imali smo oca i sina.

Trener Ajaxa Maurice Steijn dočekao je da gleda sina na terenu kao profesionalnog nogometaša i to je trenutak ponosa za svakog oca. Međutim, Maurice se ovoga puta našao nasuprot svoga sina i nije mu bilo drago zbog toga.

Naime, njegov sin Sam Steijn dobio je priliku od prve minute za protivnički Twente i postigao je pogodak za vodstvo 2:0 protiv tima kojeg vodi njegov otac.

Kamere su odmah snimile pomalo nevjerovatnu situaciju. Bez obzira što je gol dao njegov sin, trener Ajaxa bio je u nevjerici i hvatao se za glavu zbog toga. Jedan od razloga je i to što Ajaxu nikako ne cvjetaju ruže u novoj sezoni.

Mladi nogometaš Sam Steijn je vidio reakciju svog tužnog oca pa je u izjavi za medije nakon meča otkrio da je imao pomiješanja osjećanja tokom utakmice.

"Kada sam vidio očevu reakciju, bilo je teško vidjeti ga takvog", rekao je Sam Steijn nakon utakmice.

Twente je, inače, nastavio sa sjajnim igrama na startu nove sezone i protiv favorizovanog Ajaxa došao je do četvrte pobjede u isto toliko odigranih kola u Erediviziji.