NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Nezapamćena tragedija pogodila je brazilski nogomet nakon što je nogometaš Geovani Biancho poginuo tokom utakmice.

Igrač amaterskog nivoa brazilskog nogometa (42) doživio je udarac nogom u grudi tokom prijateljske utakmice u dresu svog Torinensea, nakon čega je policija uhapsila 21-godišnjeg nogometaša čiji identitet još nije otkriven.

Lokalni mediji prenose da je pomenuti noogmetaš totalno "poludio" tokom jedne gužve nakon čega je u skoku nogom udario Bianchija. Iskusni nogometaš prevezen je u bolnicu, ali je odmah preminuo.

Iza Biancha su ostali supruga i trogodišnji sin. Sve se dogodilo u blizini grada Carlos Barbosa u južnom dijelu Brazila.

Svjedok je rekao policiji da se Biancho posvađao s rivalom nakon što je napravio faul, a onda je pritrčao treći igrač koji ga je žestoko udario i prouzrokovao smrt.

"Mislili smo da će on razdvojiti dvojicu muškaraca među kojima je jedan bio žrtva, ali umjesto toga zadao mu je udarac u letu", poručio je svjedok.

Privedeni 21-godišnjak je priznao napad, ali tvrdi da je "izgubio glavu" tokom trenutaka ludila i pušten je da se brani sa slobode dok čeka istragu jer nije uhvaćen na djelu.